Legendary chef Paul Bocuse is the authority on classic French cuisine, with multiple awards, three Michelin stars, and numerous bestselling cookbooks to his name. In this volume, he shares 500 simple, traditional French recipes for sweet and savory dishes that emphasize the use of fresh, wholesome, and widely available ingredients-from soups to soufflés, by way of terrines, fish, meat, vegetables, cakes, and pastries.
Intended for the amateur home chef-and providing a wealth of inspiration for the experienced cook, too-these recipes are designed to be prepared ... Lire la suite
"Paul Bocuse, neÌ en 1926 aÌ Collonges-au-Mont-d'Or, fils et petits fils de cuisiniers depuis le XVIIe sieÌcle, il fait son apprentissage chez la ceÌleÌbre MeÌre BRAZIER, puis chez Fernand POINT qui fut son maiÌ,tre. Il reprend l'Auberge familiale en 1958, ouÌ il obtient sa premieÌre eÌtoile. En 1961 il remporte le concours de Meilleur Ouvrier de France, suivi en 1962 de la seconde eÌtoile et en 1965 la troisieÌme vient consacrer ce chef qui sera eÌlu quelques anneÌes plus tard « le chef du SieÌcle» par plusieurs magazines internationaux. DeÌcoreÌ de la LeÌgion d'Honneur en 1975, par le PreÌsident de la ReÌpublique Française, ValeÌry GISCARD- d'ESTAING. SacreÌ depuis 2011 par the Culinary Institute on America : Chef de file d'une tradition culinaire française, amoureux des produits vrais. Il demeure l'un des pionniers repreÌsentant la cuisine française aÌ l'eÌtranger."
Caractéristiques
Caractéristiques
Date Parution
27/11/2012
Collection
Gastronomie Et Restauration
EAN
9782080200952
Nb. de Pages
783
Caractéristiques
Editeur
Flammarion
Poids
2818 g
Présentation
Grand format
Dimensions
26,2 cm x 18,7 cm x 6,0 cm
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Livre numérique
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Détail
Legendary chef Paul Bocuse is the authority on classic French cuisine, with multiple awards, three Michelin stars, and numerous bestselling cookbooks to his name. In this volume, he shares 500 simple, traditional French recipes for sweet and savory dishes that emphasize the use of fresh, wholesome, and widely available ingredients-from soups to soufflés, by way of terrines, fish, meat, vegetables, cakes, and pastries.
Intended for the amateur home chef-and providing a wealth of inspiration for the experienced cook, too-these recipes are designed to be prepared with ease at home, allowing readers to recreate and reinterpret iconic mainstays of French cuisine in their own kitchen.
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