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chocolate ; recipes and techniques from the ferrandi school of culinary arts

Ferrandi Paris (Auteur)
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Résumé

Savor the culinary savoir-faire of Ferrandi Paris, the world-renowned cooking schoolTempering and coating, ganaches and truffles, puff pastry and candy, chocolate ribbons and other decorative flourishes-this essential reference reveals 42 fundamental techniques to master cooking with chocolate, explained step by step through text and more than 250 photographs.From the classics-chocolate mousse, custard tart, éclairs, profiteroles, macarons-to celebration cakes and sophisticated plated desserts, this volume presents 76 recipes for all occasions, from quick desserts to festive specialties, for the home chef and experienced professional alike. Lire la suite
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Biographie

Créée en 1920, l'École Ferrandi, avait déjà pour vocation de former des jeunes qualifiés aux métiers de boucher, charcutier, cuisinier, boulanger et pâtissier. Cette école s'est développée en proposant des formations du CAP au BAC +5 à des élÚves français et étrangers avec des options prestigieuses comme le « Bachelor » ou encore des « Masterclass » dispensées par de grands chefs étoilés ou des MOF.

Caractéristiques

Caractéristiques
Date Parution16/10/2019
EAN9782080204066
Nb. de Pages304
EditeurFlammarion
Caractéristiques
Poids1722 g
PrésentationGrand format
Dimensions28,0 cm x 21,0 cm x 2,9 cm
Détail

Savor the culinary savoir-faire of Ferrandi Paris, the world-renowned cooking schoolTempering and coating, ganaches and truffles, puff pastry and candy, chocolate ribbons and other decorative flourishes-this essential reference reveals 42 fundamental techniques to master cooking with chocolate, explained step by step through text and more than 250 photographs.From the classics-chocolate mousse, custard tart, éclairs, profiteroles, macarons-to celebration cakes and sophisticated plated desserts, this volume presents 76 recipes for all occasions, from quick desserts to festive specialties, for the home chef and experienced professional alike.
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