Take a deep dive into Modernist Cuisine founder and photographer Nathan Myhrvold's ever-evolving fascination with food in his new book Food & Drink: Modernist Cuisine Photography. This beautiful photo book features over 200 vibrant images showcasing food in new and surprising ways. Myhrvold uses cutting-edge photography techniques that combine custom-built cameras and robotics with creativity, endless curiosity, and the willingness to get drenched with wine on occasion. The results are blueberries shot to appear like boulders, condiments exploding out of cannons, and wine catapulted to ... Lire la suite
Nathan Myhrvold est le directeur général et fondateur d'Intellectual Modernist Cuisine: The Art and Science of Cooking Ventures, entreprise dédiée au développement et à l'investissement dans les inventions. Si Myhrvold sait stimuler le potentiel créatif des autres, il est lui-même inventeur avec, à son actif, plus de 250 brevets délivrés ou déposés, dont plusieurs dans le domaine de la technologie alimentaire.
Jusqu'en 1999, il a été directeur technologique chez Microsoft, déterminant les axes de recherche de l'entreprise et supervisant de nombreux projets de technologie avancée. Après avoir travaillé deux ans comme stagiaire au célèbre restaurant français de Seattle, Rover's, Myhrvold a parachevé sa formation culinaire avec le chef Anne Willan à L'École de la Varenne. Il a de plus travaillé comme directeur gastronomique pour Zagat Survey, qui édite les fameux guides Zagat des restaurants. Myhrvold a contribué à diffuser les recherches originales sur la cuisine sous-vide sur des forums culinaires, et
ses techniques de sous-vide on été présentées dans le New York Times Magazine, Wired et dans la série télé Gourmet's Diary of a Foodie, diffusée sur PBS. Myhrvold a obtenu des diplômes de mathématiques, géophysique et physique de l'espace à l'UCLA, et des doctorats d'économie mathématiques et de physique théorique à l'Université de Princeton. Lors de son post-doctorat à l'Université de Cambridge, Myhrvold a fait des recherches sur les théories quantiques de la gravité avec le célèbre cosmologue Stephen
Hawking.
Caractéristiques
Caractéristiques
Date Parution
11/05/2023
EAN
9781737995135
Nb. de Pages
216
Editeur
The Cooking Lab
Caractéristiques
Poids
3510 g
Présentation
Grand format
Dimensions
29,5 cm x 40,3 cm x 5,0 cm
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Livre numérique
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Détail
Take a deep dive into Modernist Cuisine founder and photographer Nathan Myhrvold's ever-evolving fascination with food in his new book Food & Drink: Modernist Cuisine Photography. This beautiful photo book features over 200 vibrant images showcasing food in new and surprising ways. Myhrvold uses cutting-edge photography techniques that combine custom-built cameras and robotics with creativity, endless curiosity, and the willingness to get drenched with wine on occasion. The results are blueberries shot to appear like boulders, condiments exploding out of cannons, and wine catapulted to create the perfect splash.
This collection of Myhrvold's images is organized into thematic sections focused on core elements of his food photography and comes packaged in a new shelf-friendly trim size with a slipcase. Over 20 full-spread panoramic images measuring 27» x 10.315» display high-quality printing.
From an aerial shot of the gentle carved shapes in a wheat field after harvest to the magnified view of the colorful corona of a tomato seed, Food & Drink features imagery not found in Myhrvold's previous photography book. This gorgeous coffee table book captures stunning details of the foods and drinks we love from a fresh, playful perspective.
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