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essential cuisine ; Michel Bras

Michel Bras, Colette Gouvion, Patrick Mialon (Auteur)
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Résumé

Michel bras is a three star michelin chef, the owner of an extraordinary inn located in one of the most beautiful spots in france, but fie is much more than that.
He is the author of a cuisine filled with fresh emotions. each of his dishes is a discovery and simplicity itself. it is a happy and inventive cuisine. it is a cuisine that owes more to love than to science, a universe filled with wonder. ginette and michel gambled on the sky and ... Lire la suite
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Biographie

Patrick Mialon est né en 1949 et a vécu son enfance en Lozère. Écrivain, ensei-
gnant ( en écoles d'art et en faculté ), il a inversé les termes du métier de son père
( peintre en lettres ) pour devenir critique d'art. Ne souhaitant pas dissocier réflexion
philosophique et prose, savoir et littérature, essai et fiction, il a consacré divers
textes à des artistes et quelques livres en collaboration avec eux.
Colette Gouvion, journaliste, écrivain, a été pendant quinze ans à la tête de la rubrique société de L'Express. Ses activités se partagent aujourd'hui entre la presse, notamment au magazine GEO, et l'édition. Elle est l'auteur de plusieurs essais, récits et romans parus aux éditions Flammarion, du Rouergue et Solar. FamiliÚre des questions de société et de l'état du monde sous tous ses aspects, elle a dirigé aux éditions Solar les ouvrages Femmes GEO, Patrimoine de l'humanité GEO, et Enfances GEO. Eve Zheim, iconographe, a travaillé pour la presse (Vogue, Marie-Claire...) et se consacre aujourd'hui à l'édition de beaux livres, privilégiant la diversité des cultures, les sociétés humaines et le monde de l'art.

Caractéristiques

Caractéristiques
Date Parution26/03/2008
EAN9782841569359
Nb. de Pages272
EditeurRouergue
Caractéristiques
Poids1615 g
PrésentationGrand format
Dimensions28,8 cm x 22,8 cm x 2,9 cm
Détail

Michel bras is a three star michelin chef, the owner of an extraordinary inn located in one of the most beautiful spots in france, but fie is much more than that.
He is the author of a cuisine filled with fresh emotions. each of his dishes is a discovery and simplicity itself. it is a happy and inventive cuisine. it is a cuisine that owes more to love than to science, a universe filled with wonder. ginette and michel gambled on the sky and the high land. their son sébastien and his wife, véronique, live this adventure together with them. it is a great team.
To live and work at puech du suquet, they chose a bold architecture that suits the high plain of aubrac, in the heart of the land where michel bras sees himself. local products garnish the tables, as do the silverware and the famous knifes of laguiole. aubrac inspires not only michel bras' best recipes but also some of his best photographs. more than a simple portrait, essential cuisine, michel bras is the work of a great chef in his maturity and an invitation to share his universe.
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